Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Libaleves pirított májjal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liba aprólék (szárny, hát, lábak)
» 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldség, zellergumó, póréhagyma, karalábé, gomba)
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» egész bors, örölt gyömbér, só
» 1 dl tokaji szamorodni
» A levesbetéthez : 10 dkg tészta, 20 dkg libamáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A libaaprólékot tisztítsuk meg és hideg vízben tegyük fel főni. Amikor felforr a habját szedjük le, sózzuk és kis lángon 30-40 percig főzzük. A keletkező habot szedjük le.
A zöldségeket a hagymával, a fokhagymával együtt tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzzük legalább 2 órán át. Néha pótoljuk az elfövő vizet, de csak egy részét, hogy a leves tömény maradjon.
Amikor elkészült a leves, ízesítjük még ha szükséges, majd a tűzről levéve 5-10 percig pihentesse. Ezután finom szűrőn óvatosan szűrjük át, majd a zöldségeket tegyük ki külön tálba.
Közben a levestésztát főzzük meg, és szűrjük le. A májat mossuk meg, szárítsuk meg majd vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg és felforrósított serpenyőben hirtelen süssük meg mind a két oldalát.
A sült libamájat tegyük a tányér közepére, szedjünk mellé zöldségeket, majd öntsük körbe a forró levessel.
Megjegyzés / tipp:

Tipikus karácsonyi alapanyag a liba, de higgyük el bármikor fantasztikus , ha egy kis különlegességre vágyunk ...:-)
0 komment 8 ember kedveli cocco
2012.02.23 10:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
libaaprólékot tisztítsuk, habját szedjük, keletkező habot, fokhagymával együtt, szemes borsot, elfövő vizet, leves tömény, tűzről levéve, zöldségeket tegyük, levestésztát főzzük, májat mossuk, sült libamájat, tányér közepére, forró levessel, különlegességre, felforrósított, libaaprólékot, levesbetéthez, fokhagymával, fantasztikus, levestésztát, zöldségeket, vöröshagyma, zöldségeket, serpenyőben, zöldségeket, tisztítsuk, karácsonyi, zellergumó, szeletekre, pihentesse, póréhagyma, tisztítsuk, szamorodni, elkészült, Libaleves, szükséges, ízesítjük, darabokra, hagymával, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, egész bors örölt gyömbér, tokaji szamorodni, levesbetéthez tészta libamáj,
Burgonyakrémleves joghurtosan
0 komment 2 ember kedveli
Töltött virsli
0 komment 7 ember kedveli
Banánkrémes gyümölcszselés pohárkrém
3 komment 1 ember kedveli
Kanalas habos-túros sütemény
1 komment 5 ember kedveli
Tonhallal töltött uborka !
2 komment 4 ember kedveli
Olcsó bögrés-mákos
0 komment 11 ember kedveli
Csülök sok fokhagymával, sütőzacskóban sütve
0 komment 11 ember kedveli
Konyakmeggy bon-bon házilag
0 komment 7 ember kedveli
CSIRKENYÁRS ZÖLDSÉGES BUNDÁBAN !
0 komment 8 ember kedveli
Mézes-diós süti
0 komment 15 ember kedveli
Havas tátra -krémes-
1 komment 3 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Karácsonyi kávékülönlegesség
0 komment 10 ember kedveli
Málna lekvár
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos kacsaragu leves
0 komment 2 ember kedveli
Parajos tészta
2 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.